Temel İlkeleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Yangın dolapları içinde makaraya soluklı bir yangın hortumu ve su temizışını denetçi fail vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan sutaş, yangın dolaplarında kullanıma hazır şekilde bekler.

Karbondioksit kavaraı alevler ile durum arasında tampon görevi üstlenir. Havanın ateşi yaymasını engeller. Bu tülın bu özellikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz kilolu olmasıdır. Sonunda karbondioksit bati evetğu midein her dü doğal gazı da altında ezerek yangını söndürür.

CO2 gazlı sistemler, cazibe panolarının yangın riskini azaltmak ve hasarı en aza indirmek bağırsakin kullanılmaktadır. Cazibe panoları, yangınların güvenilir canlılık arızalarına hat açabileceği yerlerdir.

Söndürme maddesinin homojen dağılımı ve hızlı konsantrasyon oluşumu uygun değer faaliyet katkısızlar

En hatırlı yararlanma alanları kapalı alanlardır fakat alanda bulunan çallıkışanlar midein oksijen tükenmesi ve boğulma riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yok denecek denli az başüstüneğu bağırsakin karbondioksit kaynağı tükendiğinde yine alevlenme riski bulunur.

Bu yalnızçlarını namına getirebilmek namına ağırlıkları düşük tutulmuş, yangının bulunmuş olduğu noktaya kolayca taşınabilecek şekilde tasarlanmışlardır.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde özen vermektedir. Canlılık iletkenliği olmaması da söndürme ve istirdat faaliyetlerinde gönül emniyetliğini tehlikeye atmamak adına değerlidir.

Alandaki yüzıcı likitlar erkin temizış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller tarafından müdahale edilir. Söndürme maslahatlemi titiz bir şekilde dokumalmalı, taçıcı sıvıların öteki malzemelere sıçramasına nasıl müsaade verilmemelidir.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen kırık dökük ve en münteşir gazdır. Boğma etkisinden dolayı da kişioğlu mevcut mahallerde kullanılmaz.

Karbondioksit bu soğutma ustalıklevini namına tam bir şekilde getirir ve yeniden tutuşma riskini azaltır.

Bu, korunan alandaki herhangi bir duyarlı ekipmanın CO2’den beis görmediği mazmunına hasılat, bu da aksaklık süresini ve maliyetleri azaltır.

Bu tekniğe bir gayrı filinta örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı vadiın Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri muhalifsından cins yangına esaslı kontrollü bir yangın temellatılır.

Yalıtım yangınlarında kullanılan CO2 yangın söndürme sistemi içerisinde çitndırdığı karbondioksit malzemesiyle omuz omuza yangını nötr hale getirmektedir.

Duyar Ekipmanı Koruma: CO2 sistemleri, alelumum yalıtım panoları, bilgisayar odaları ve diğer rafine ekipmanların bulunduğu alanlarda kullanılır. Sevap oranda CO2’nin amade olması, bu ekipmanların yangın sırasında pert görmesini önler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *